KNIHA - Mámou hravě 2: 100 her a dalších 169 nápadů pro děti - 2.díl

Brožovaná vazba, kvalitní křídový papír, celobarevné provedení, 244 stránek

  • Hry pro děti od 1,5 roku do 4 let
  • Aktivity podporující hravé a chytré učení a psychomotorický rozvoj dítěte
  • Jednoduché a rychlé tipy na homemade hračky
  • Ukázkové fotografie a návody, jak na to!
  • Další díly mámou hravě zde

 


 

Jaké hry kniha obsahuje?

VĚTŠINA HER S DĚTMI ROSTE, PROTO ZDE NAJDETE INSPIRACI TAKÉ PRO STARŠÍ DĚTI, PRO TY VŠAK není přínos z hlediska psychomotorického vývoje, který u každé z aktivit najdete, tolik důležitý. Starší děti mají tyto dovednosti již osvojené a hry s lehkostí zvládají. Přesto jim mohou být skvělým společníkem pro každý den.

1. kapitola - Učíme se barvy

Hry s barvami pomáhají dítěti orientovat se v prostoru, rozvíjí jeho fantazii a představivost, procvičují paměť a logické myšlení, podporují zrakové vnímání a v propojení s fyzickou aktivitou také jemnou a hrubou motoriku, zručnost nebo koordinaci těla.

2. kapitola - Sport a hrubá motorika

Zaměříme se na podporu rovnováhy, postřeh, sílu a celkovou jistotu v koordinaci pohybů. Kromě míčových her zde najdete řadu fyzických aktivit, které vývoj dítěte podpoří. Děti se tak učí prostorové orientaci a uvědomují si své vlastní tělo v prostoru.

3. kapitola - Chodidla

Stimulace chodidel a pravidelné poskytování podnětů dětským nožkám je pro správný vývoj nožní klenby na prvním místě. Ta má totiž obrovský vliv na rovná záda a zdravou páteř a příznivě působí na mozkovou aktivitu. Bosé hrátky navíc podporují rovnoměrné rozložení váhy těla, učí dítě pracovat s těžištěm a udržovat rovnováhu.

4. Kapitola - Kreativita a fantazie

Tvoření je pro děti velmi zábavné a je to způsob jejich komunikace, díky kterému rozvíjí nejen jemnou motoriku, zručnost, vzájemnou koordinaci očí a rukou, ale také řeč. Učí se správnému úchopu, podporují grafomotoriku a poznávají zajímavé textury a tvárnou práci s hmotou. Pro malé prstíky je totiž důležitá rozmanitost pohybů.

5. Kapitola - Logika, paměť, počty a tvary

Díky jednoduchým hrám mohou děti procvičovat logické myšlení, koordinaci těla nebo získat základní představy o počtech. Procvičují bilaterální koordinaci, rozvíjí koncentraci, představivost a schopnost vizuálního rozlišování. Také získají příležitost pro vynalézavost a řešení problémů.

6. Kapitola - Profese, role a životní prostředí

Děti se seznamují s povoláním dospělých, rozšiřují svoji slovní zásobu, komunikaci, spolupráci, představivost, zvědavost i logické myšlení. Objevují svět, posilují empatické myšlení a osvojují si tak různé vzorce chování. Hry na povolání jsou nenásilnou a hravou formou poznávání.

7. Kapitola - Hrajeme si v přírodě

V přírodě najdeme nevyčerpatelné množství podnětů ke zkoumání a společným aktivitám. Dětem tak nabídneme pobyt na čerstvém vzduchu a naučíme je kladnému vztahu k rostlinám i zvířatům. Děti jsou velmi zvídavé a tak spolu můžeme objevovat tajemství venkovního světa.

8. Kapitola - Zaměřeno na mluvidla

Kromě tipů na rozšiřování slovní zásoby je tato kapitola zaměřena i na dechová cvičení. Foukání a procvičování dechu, stejně jako prskání nebo napodobování zvuků auta, je velmi důležité pro posílení svalů jazyka, rtů, měkkého patra i bránice. Hry jsou také skvělou příležitostí, jak můžeme dát dětem základ k vědomému přístupu k naší planetě a k životnímu prostředí. Proto v knize najdete i pár tipů pro děti, jak přispívat k ochraně našeho klimatu.

  • Výrobce: Other
  • Dostupnost: skladem

Cena za balení: 379 Kč

Sdílet na Facebooku Sdílet na Facebooku

Pošlete provozovateli tohoto obchodu dotaz na následující zboží.

Pošlete odkaz na tuto stránku svému známému, kterého by tento produkt mohl zajímat.

Žádné komentáře

Pouze pro registrované uživatele.

Ve stejné kategorii

Kategorie

Prodávané značky

Aktuality

všechny aktuality...

Výhody nákupu u nás

  • Nákup bez registrace
  • Vrácení zboží do 14 dnů
  • Doručení ZDARMA od 1500 Kč

Novinky e-mailem

Informace o akcích, slevách...